Bezoekers.....
 
 Home
 Afkortingen
 Bakup
 Binnentassen
 Black ScotchLite
 Download
 Extenda fenda
 Freebird aanhanger
 Gallery
 GPS Streetpilot 2820
 GPS Zumo 590LM
 History
 Intercom
 Knipperlichten
 Knipperlichten LED
 Middenbok hulp
 Motorhoes
 Oliekoeler rooster
 Onderhoud
 Pinlock
 POI
 Reclame
 Seat Jack
 Secdem
 Slot vervangen
 Specificaties
 Splash Guard
 Spyball Alarm
 Tourmaster 350
 VRO 1
 Xenon
 Zijstandaard hulp
 Gastenboek
Extenda Fenda
De Extenda Fenda is een spatbord verlenger. Het originele spatbord is eigenlijk te klein. Als je veel toert over kleine weggetjes dan slaat er steen, gruis, en zand tegen je lower. Als dat maar vaak genoeg gebeurt dan slijt vanzelf de lak eraf. De Extenda Fenda is een toevoeging aan je originele spatbord voorgevormd zodat hij precies past.


klik hier voor volledige foto
Zo ziet mijn lower er nu uit. Ik had veel eerder een verlengt spatbord moeten hebben. Je begint al een stukje wit te zien. Gelukkig kan je op Ebay een Extenda Fenda kopen bij Bikingdirect
klik hier voor volledige foto
De verpakking met Extenda Fenda. Binnen 2 dagen in huis vanuit Engeland voor 17 pond. In de verpakking zit de Extenda Fenda, 4 schroefjes en een gebruiksaanwijzing.
klik hier voor volledige foto
De schroeven aan de zijkant zijn eruit gedraaid. Dit zijn imbus bouten. Bovenop de voorkant van het spatbord zitten nog 2 schroeven. Dat zijn Torx schroeven. Als iemand mij kan vertellen waarom het 2 totaal verschillende schroeven zijn stuur mij dan een email.
klik hier voor volledige foto klik hier voor volledige foto

De voorkant van het spatbort is eraf. nu zie je dat de achterkant van het spatbord de moerfunctie heeft voor de voorkant. Onder het spatbord aan de bovenkant zit nog een bout.
klik hier voor volledige foto

Als je het spatbord los hebt dan kan je eenvoudig de fenda monteren. Volgens de gebruiksaanwijzing zitten er 3 stukken tape op die vreselijk sterk zijn en je krijgt het verlengstuk niet meer van je spatbord af. Dat is niet waar. Het plakt voor geen meter. Dus je moet de schroeven gebruiken. De pasvorm is perfect. Dus ligjes voorboren of met een mes een gaatje maken en daarna de schroefjes erin schroeven. Alles wat uitsteekt aan de binnenkant haal ik met de dremel wel weg. Beetje lijm aan de achterkant voor de zekerheid, en je ziet het toch niet.
klik hier voor volledige foto

Zo ziet het eruit als het klaar is. De schroefjes netjes gelijk verdeeld over het verlengstuk. Precies pas in het midden gemonteerd. en de juiste lengte. Nu kan ik weer met een gerust hart gaan toeren over kleine paadjes zonder bang te zijn dat het me lak beschadigd.