Bezoekers.....
 
 Home
 Afkortingen
 Bakup
 Binnentassen
 Black ScotchLite
 Download
 Extenda fenda
 Freebird aanhanger
 Gallery
 GPS Streetpilot 2820
 GPS Zumo 590LM
 History
 Intercom
 Knipperlichten
 Knipperlichten LED
 Middenbok hulp
 Motorhoes
 Oliekoeler rooster
 Onderhoud
 Pinlock
 POI
 Reclame
 Seat Jack
 Secdem
 Slot vervangen
 Specificaties
 Splash Guard
 Spyball Alarm
 Tourmaster 350
 VRO 1
 Xenon
 Zijstandaard hulp
 Gastenboek
Streetpilot 2820
De Streetpilot 2820 is geschikt om op de motor te gebruiken, laat zich gemakkelijk monteren met de PerfectCradle bevestigingsset maar is niet écht handig indien men het toestel regelmatig van de motor moet nemen. De StreetPilot 2820 vastzetten in zijn drager gebeurt namelijk op de volgende manier: eerst wordt de bedrading aangesloten worden op het toestel. Daarna word de unit in zijn wieg geklikt, waarna het systeem vergrendeld dient te worden.

Eenmaal op de stroom aangesloten en gemonteerd op de motor kan het toestel aangezet worden. De StreetPilot 2820 heeft geen ingebouwde stroomvoorziening en moet dus om te werken stroom krijgen van het voertuig waarop het is gemonteerd, of met de bijgeleverde unit aangesloten worden op de netstroom. Neem je de StreetPilot 2820 voor de allereerste keer in gebruik dan sta je best onder de blote hemel, dit is nodig om het eerste contact tot stand brengen tussen de GPS en de satellieten. Het duurde in ons geval enkele minuten om deze bewerking af te ronden waarna we met dit navigatiesysteem aan het werk konden.

De bediening van deze GPS gebeurt zowel via druktoetsen als door middel van het aanraken van bepaalde zones van het display. De knoppen zijn ruim van afmeting en staan ver uit elkaar, waardoor ze ook met zware handschoenen gemakkelijk te bedienen zijn. Hetzelfde geldt voor de gevoelige zones van het display. Die kunnen zelfs wat betreft hun afmetingen aangepast worden, waardoor ook mensen met heel dikke vingertoppen –of plompe handschoenen- zonder hinder te ondervinden daarvan, de gewenste instructies aan het apparaat kunnen geven. De PerfectCradle is een soort afstandsbediening aan de linkerkant. Je moet je rechterhand toch aan het gas houden toch ?

Het display is heel goed af te lezen en kan op twee manieren de kaart weergeven: gewoon uit vogelperspectief is één mogelijkheid maar je kan ook voor een 3D weergave kiezen. In dat laatste geval lijkt de weergave van de kaarten een beetje op hetgeen je bij een videospelletje te zien krijgt. De wegen worden smaller en kleiner naarmate ze verder van jouw positie verwijderd zijn. Persoonlijk vonden we dat niet zo gebruiksvriendelijk maar dat is louter een individuele voorkeur. Naast de wegenkaart kan je ook enkele andere gegevens op het scherm toveren. Zoals steeds kan je daarbij kiezen uit een aantal mogelijkheden en zoals reeds aangegeven kan je de grootte van de weergave variëren naar eigen inzicht. Het gehele scherm exclusief gebruiken voor kaartweergave kan ook. 

Zie ook de pagina over Point Of Interest (POI)