Bezoekers.....
 
 Home
 Afkortingen
 Bakup
 Binnentassen
 Black ScotchLite
 Download
 Extenda fenda
 Freebird aanhanger
 Gallery
 GPS Streetpilot 2820
 GPS Zumo 590LM
 History
 Intercom
 Knipperlichten
 Knipperlichten LED
 Middenbok hulp
 Motorhoes
 Oliekoeler rooster
 Onderhoud
 Pinlock
 POI
 Reclame
 Seat Jack
 Secdem
 Slot vervangen
 Specificaties
 Splash Guard
 Spyball Alarm
 Tourmaster 350
 VRO 1
 Xenon
 Zijstandaard hulp
 Gastenboek


Splash Guard
En wederom een leuke accesoire van Wunderlich. Een Splash Guard. Of te wel een voeten spoiler. De wind gaat beter langs je voeten en houd zo kou en regen van je laarzen.

De montage:
Meegeleverd is een duitse handleiding. Hier kan je de Engelse handleiding downloaden. In de duitse handleiding wordt genoemd dat je de Splash Guard moet lijmen. Ik heb de engelse handleiding gevolgd en plak het vast met dubbelzijdig tape. De bovenkant van de Splash Guard komt vastgeplakt aan je kuip en de onderkant met een bestaande schroef aan de lower. Op de foto zie je alle onderdelen die nodig zijn.

Ik heb dubbelzijdig tape van HP genomen. Volgens de winkel is dat beter dan 3M. Maar die keuze laat ik aan jezelf over. Om het mooi eruit te laten zien moet de tape netjes langs de rand worden geplakt. Ongeveer 2mm vanaf de zijkant. Als je de Splash Guard voor je kuip houd dan zie je precies waar je moet plakken. Dus niet onderaan want dan plak je ook je lower vast en kan die er niet meer af.

klik hier voor volledige foto klik hier voor volledige foto

Meegeleverd zijn langere RVS moeren met extra ringetjes. Als je de bescherming van het tape er af haalt en dan monteert met de langere moer is er nog ruimte om te schuiven met de Splash Guard totdat hij goed zit. Stevig aandrukken en daarna de moer vast draaien. De extra ringetjes zijn belangrijk om erachter te doen. Het originele gat van je lower waar de schroef ingaat is verzonken. Zou je de Splash Guard te strak aandraaien zonder ringetjes dan druk je een stukje van je Splash Guard in het verzonken gat wat lelijke kringen overlaat. En je geeft spanning op je Splash Guard waardoor er een kans is dat de Splash Guard aan de bovenkant weer los laat.

Nu zit de splash Guard stevig vast. De buitenkant is geplastificeerd met metallic look. Als je de Splash Guard wil spuiten in je eigen kleur dan zal je deze eerst moeten opschuren. Ik kies ervoor om het een metallic kleur te houden. De cylinder koppen en schutsplaat achter je rem/schakelpedaal hebben dezelfde kleur. En dan valt het iets meer op dat ik een mooie extra spoiler heb gemonteerd !