Bezoekers.....
 
 Home
 Afkortingen
 Bakup
 Binnentassen
 Black ScotchLite
 Download
 Extenda fenda
 Freebird aanhanger
 Gallery
 GPS Streetpilot 2820
 GPS Zumo 590LM
 History
 Intercom
 Knipperlichten
 Knipperlichten LED
 Middenbok hulp
 Motorhoes
 Oliekoeler rooster
 Onderhoud
 Pinlock
 POI
 Reclame
 Seat Jack
 Secdem
 Slot vervangen
 Specificaties
 Splash Guard
 Spyball Alarm
 Tourmaster 350
 VRO 1
 Xenon
 Zijstandaard hulp
 Gastenboek

zumo 590LM


Na 7 jaar te hebben gereden, naar volle tevredenheid, met een Streetpilot 2820 heb ik dan nu de nieuwe Zumo 590LM gekocht. Ik had een paar redenen om de 2820 te vervangen en de balangrijkste was dat er geen kaarten updates meer uitkomen voor de streetpilot. En omdat ik aan de A4 woon die recentelijk een nieuwe parallel baan heeft gekregen en compleet is vernieuwd vind ik het fijn als mijn GPS dit ook weet.

Zal ik beginnen met de overeenkomsten:
 • Bluetooth
 • Mediaplayer
 • Bellen


  Grote verschillen:
 • Schermformaat 5 inch!
 • Smartlink (verbinding met je telefoon voor verkeersdiensten en weer)
 • Iphone profiel in de mediaplayer
 • Route aanpassing gebaseerd op verkeer en weer
 • Verticale kaart
 • anti-glare scherm
 • En de verbinding met de intercom is nu niet op het toestel maar op de kabel onder het zadel


  De mount van de Streetpilot kan ik ook gebruiken voor de Zumo 590LM. Dit heeft als voordeel dat ik de GPS midden in me console heb boven de tellers. De mount heeft 3 afstelmogelijkheden, omdat het scherm 2 inch groter is heb ik nu gekozen voor de hoogste instelling. Anders kan ik mijn klokken niet meer zien.

  Het invoeren van het adres waar je naar toe wil in hetzelfde gebleven. Je kan nu wel kiezen tussen een ABC of een QWERTY toetsen. Bij de kaart is een nieuwe optie bijgekomen. Aan de zijkant kan er gekozen worden voor Verderop, reisgegevens, mediaplayer en weer/verkeer. Deze informatie kan dan aan de zijkant worden getoont. Dat is handiger dan iedere keer door menu's heen te scrollen. Een optie overgenomen van de 3xx serie is de apps. Hier vind je reisplanner, sporen kompas en het nieuwe rondreis. Je kan dus routes maken op het toestel zelf. De smartphone link maakt verbinding met je mobiel en kan zo data downloaden van het internet. Zo krijg je het laatste weerbericht en files door. Je kan ook via de telefoon een adres naar de Zumo sturen om daar direct naar toe te navigeren. Extra opties is nog banden spanning en VIRB. Als je 2 ventieldopjes van Garmin aanschaft voor 100 euro dan kan de Zumo je laten zien wat je banden spanning is per wiel. De VIRB is een action camera die je kan bedienen met de Zumo ipv de kleine knopjes op je toestel.

  Samengevat is het een toestel wat echt nieuwe opties heeft en weer een aantal jaren kan meegaan. De link met je telefoon is erg fijn en werkt goed. Het grote scherm is zelfs in de volle zon goed te lezen.

 •